Communicatieonderzoek Hilversumse Meent

In maart is een huis-aan-huis enquête gehouden onder alle Meentbewoners om inzicht te krijgen in de informatiebehoeften en de wijze waarop wijkbewoners betrokken willen worden bij de SHM. Het onderzoek heeft geleid tot heldere conclusies en aanbevelingen. Een paar conclusies:

  • De meeste bewoners voelen zich sterk verbonden met de Meent, maar een minderheid wil zich actief inzetten;
  • Het wijkblad Je Meent het bereikt praktisch alle inwoners en wordt zeer goed gewaardeerd (cijfer 7,9). Op de tweede plaats komt de Gooi en Eembode. De website en de Facebookpagina bereiken een minderheid. De Facebookpagina wordt vooral door jongeren bekeken;
  • 93% van de bewoners voelt zich goed geïnformeerd. De informatiebehoefte gaat vooral uit naar algemene informatie over de wijk van de gemeente, over groenvoorziening, verkeer, openbaar vervoer, scholen e.d;
  • De interesse in een internetplatform waarop bewoners informatie over de buurt kunnen vinden en de dialoog met elkaar kunnen aangaan is hoog.

U kunt het volledige rapport hier lezen. Tijdens de wijkvergadering op 6 juni wordt het rapport ook toegelicht en wordt aangegeven wat de vervolgacties zijn.