Dialooggesprek Langer thuis wonen en gezond oud(er) worden

De Gezondheidsstudio van Tergooi organiseert op woensdag 21 juni in samenwerking met de gemeente Hilversum een dialooggesprek Langer thuis wonen en gezond oud(er) worden. Locatie is Podium De Vorstin in Hilversum, tijd 20:00 uur – 21:45 uur.

Nederland vergrijst
In 2020 zijn er maar liefst 3,4 miljoen 65+’ers in ons land. De Gooi en Vechtstreek kleurt steeds grijzer. Het aantal 80+’ers neemt hier toe. Steeds vaker wonen zij nog zelfstandig thuis. Soms uit overtuiging, soms omdat het moet. Verzorgingshuizen huisvesten de allerkwetsbaarste ouderen. De rest ‘redt zichzelf’ middenin de samenleving.

Wat doet de lokale overheid voor ons en onze ouderen? Wat ziet de huisarts? Hoe kijken ouderen zelf naar oud(er) worden anno nu en langer thuis wonen? Wat kan er met technologie? Daarover gaat op 21 juni het dialooggesprek. U bent van harte uitgenodigd.

Over de bijeenkomst
De gespreksleiding is in handen van Sebastian Dingemans. Er zijn diverse deskundigen uitgenodigd, zoals Eric van der Want (wethouder), René Batenburg (huisarts) en Ruben de Neef (zorgtechnologiedeskundige). Verschillende seniorenorganisaties delen ook hun bevindingen.
Podium De Vorstin is met OV bereikbaar. In de buurt geldt betaald parkeren en plekken zijn beperkt beschikbaar. Fietsenstallingsruimte is er volop.
Een plek in het publiek is €7,50 waard, maar wie lid is van de Gezondheidsstudio reserveert online gratis plek(ken). Lidmaatschap is ook gratis en regelt u via gezondheidsstudio.com.

Controleer voordat u komt of er nog plaatsen beschikbaar zijn.