Vierde Rondje Meent op zondag 10 september!

Trek je hardloopschoenen maar vast aan, want op zondag 10 september gaat voor de vierde maal het (hard)loopevenement Rondje Meent van start!

Rondje Meent is een unieke loop door en rondom de Hilversumse Meent. De loop wordt georganiseerd door de Stichting Hilversumse Meent en partner AV Tempo, in samenwerking met BINK en sportieve vrijwilligers uit de wijk.

Voorinschrijving
Voorinschrijven kan tot en met vrijdag 9 september 20.00 uur via het formulier dat verkrijgbaar is bij de infobalie van Albert Heijn De Meent of via dit online formulier. De voorinschrijfkosten bedragen € 4,00 per volwassene en € 2,00 per kind. Inschrijven op de dag zelf kan ook voor € 5,00 per volwassene en € 3,00 per kind. Dit kan in De Kruisdam tot 20 minuten voor de start van de betreffende run.

Voor wie?
Speciaal voor kinderen wordt gestart met de BINK Kidsrun. Zij rennen 1 rondje van 1,2 kilometer naar het park en weer terug. Kinderen met een goede conditie kunnen ook deelnemen aan de 5 km.
Volwassen en jongeren kunnen kiezen uit 5 of 10 kilometer. Dit parcours gaat van het centrale plein, door de unieke groengordel, langs de mooie Kinderboerderij De Meent, om via de randweg van de Hilversumse Meent en het park weer terug te komen bij het plein. Iedereen kan meedoen: getrainde lopers, onregelmatige joggers en niet-sporters die toch een stukje willen proberen.
De start en finish zijn gelegen op het grote centrale plein naast wijkcentrum De Kruisdam, waar voorafgaand aan elke run een warming-up plaatsvindt.

Belang van sporten en bewegen
Met dit sportieve loopevenement wil de wijk het belang van sporten en bewegen benadrukken en tegelijkertijd de participatie en sociale samenhang in de wijk verder bevorderen. Voor niet-Meentbewoners is het een unieke kans om op een actieve manier kennis te maken met de wijk en de omliggende natuurgebieden. Vorig jaar deden bijna 200 deelnemers mee aan Rondje Meent.

Programma
Het programma ziet er als volgt uit:

  • 10.30 uur: start BINK kidsrun (9-12 jaar)
  • 10.45 uur: start BINK kidsrun (5-8 jaar)
  • 11.10 uur: Prijsuitreiking BINK kidsruns
  • 11.30 uur: start Meentrun 5 km en 10 km
  • 12.30 uur: Prijsuitreiking Meentrun

In elke categorie wordt een medaille uitgereikt aan de drie beste mannelijke en vrouwelijke deelnemers. De deelnemers krijgen onder meer een startnummer, een herinneringsvaantje en een flesje water.

Dit jaar vragen wij speciaal aandacht voor het Rode Kruis Nederland i.v.m. het 150-jarig bestaan. Op 9 september is er een landelijke promotieactie; wij sluiten ons graag aan door op zondag 10 september donatieboxen neer te zetten.

Supporters, vrienden en familie die zelf niet meelopen zijn uiteraard weer van harte welkom langs de route, op het plein en in het wijkcentrum!