Wat is uw ecologische voetafdruk?

Met de 035 Footprint Challenge worden alle inwoners van Hilversum uitgedaagd om vanaf 3 februari hun ecologische voetafdruk uit te rekenen en waar mogelijk te verkleinen.

3,4 aardbollen
Tijdens de Challenge ontdekt u hoeveel oppervlakte er nodig is voor uw leven (productie van voedsel, energie, spullen en transport) en hoe u die impact met kleine en grote acties in het dagelijks leven kunt verlagen. Uiteraard bepaalt u zelf hoeveel tijd en energie u hieraan besteedt. Gemiddeld is er 1,7 ha per inwoner van de aarde beschikbaar, Nederlanders hebben gemiddeld een afdruk van 5,8 ha. Als iedereen zou leven als de gemiddelde Nederlander hebben we 3,4 aardbollen nodig…

Impact
Hoe meer Hilversummers meedoen, hoe groter de impact. De Footprint Challenge helpt u om uw footprint te verkleinen en sluiten aan op bestaande duurzame initiatieven zoals het Repaircafé, het duurzaam bouwloket, HilverZon, de eerlijke winkelroute en Hilversum fietst. De organisatie organiseert diverse bijeenkomsten in samenwerking met de gemeente Hilversum en powered by H100. Iedereen doet als individu mee met uw buurt, maar u kunt ook een team maken met bv een sportclub, kerk, straat of school. Er kan een teamkey worden aangevraagd bij aanmelding.

Kijk voor meer info op www.footprintchallenge.nl/035 of voor meteen aanmelden op www.mijnfootprintchallenge.nl/035/register/.

De 035 Footprint Challenge is geen initiatief van de Stichting Hilversumse Meent. We plaatsen dit bericht op verzoek van de organisatie van dit initiatief.