Concert Ensemble Coffebaum in de Kruisdam

Zondagmiddag 18 februari speelt het Concert Ensemble Coffebaum in de Kruisdam. Dit ensemble bestaat uit Vera Heins (viool), Marike Richters (fluit) en Willem Poot (klavecimbel). Zij spelen allen in diverse ensembles en orkesten, maar combineren deze middag hun passie, vakkennis en muzikaliteit.

Bijzondere naam
De naam Coffebaum refereert aan de koffiehuizen die in de 18e eeuw her en der ontstonden. Men genoot er van koffie en andere dranken, aangevuld met smakelijke spijzen. Deze tongstrelende spijzen en dranken werden gecompleteerd met oorstrelende klanken door een muziekensemble, zoals bijvoorbeeld in Leipzig, waar een van de oudste koffiehuizen van Europa ligt: ‘Coffebaum’. Grote musici zijn hier bijeengekomen, waaronder Bach en Fasch, die ook in Leipzig hebben gewerkt.

Händel, Fasch en Bach
Het zal dan ook niet verbazen dat voor de pauze werken van Händel en Fasch op het programma staan, terwijl het tweede deel geheel in het teken zal staan van Johan Sebastiaan Bach. Kortom, muziek van drie van de topcomponisten uit de periode van de laatbarok.

Entree is 3 euro, aanvang 14:30 uur en zaal open 14:00 uur. Na afloop is de bar nog open. Dit optreden is ene initiatief van Meent Cultureel.